Se spune că omul sfințește locul și elevii performanți fac cinste școlii în care învață. Anul acesta, elevii de la Liceul German continuă să ne onoreze prin rezultatele obținute la olimpiadele și concursurile școlare, desfășurate la nivel național și județean. Performanțele sunt cu atât mai lăudabile, cu cât dovedesc abilități de invidiat în domenii diferite: științe, teatru, acordarea primului ajutor.

La Olimpiada de Științe pentru Juniori (etapa județeană), s-au remarcat elevii Lile Tudor (PREMIUL I) și eleva Lamoly Monika (PREMIUL AL II-LEA); ca urmare a punctajului obținut, ambii s-au calificat la etapa națională. Îndrumătorii elevilor sunt: Dan Rotariu și Adina Bodescu (chimie), Melinda Vigh-Jurcovan și Cristian Faur (biologie), Sabina Vuia, Michael Szellner și Nicolae Guzan (fizică).

Trupa de Teatru MINI AMG (coordonator prof. Georgiana Maria) s-a impus la Festivalul Național de Teatru pentru elevi „Alter Ego” (ediția a XV-a), desfășurat la Turda. Micii actori (Andreea Aștefănoae, Miruna Crișan, Iulia Nicolaescu, Elisa Petcuț, Denisa Suciu, Amina Ștefan și Alice Ududec) au primit aplauzele sălii și recunoașterea din partea juriului pentru piesa „Judecata lui Bibi”, în momentul în care li s-a decernat PREMIUL I pentru CEL MAI BUN SPECTACOL. De asemenea, eleva Amina Ștefan a obținut PREMIUL AL II-LEA pentru interpretare, în timp ce Denisa Suciu a fost răsplătită cu PREMIUL AL III-LEA la aceeași secțiune. Scenografia spectacolului este realizată de prof. Arabela Krebs. De remarcat faptul că piesa câștigătoare  este o creație a elevilor din clasa a VIII-a (Sara Gabor, Monika Lamoly, Cristian Brudean și Andreea Olescu).

La etapa națională a concursului „Prietenii compozitorilor”, s-au obținut rezultate remarcabile: Anastasia Băcanu – PREMIUL I, interpretare-pian, Ana Ioviță și Raluca Ille – PREMIUL I, Marlen Bogdan – PREMIUL AL II-lea, secțiunea power-point.

Etapa județeană a concursului  „Sanitarii pricepuți” a prilejuit un alt succes al elevilor noștri – echipa formată din elevii Monika Lamoly, Bianca Botlung, Carina Botlung,  Karina Ardelean și Bogdan Filip au obținut LOCUL I și s-au calificat la etapa națională care se va desfășura la Poiana Pinului.

Felicitări tuturor și succes la etapele naționale!