Atribuţiile de inspector şcolar general al judeţului Arad au fost delegate, prin ordin al ministrului Educaţiei, profesoarei Anca Patricia Stoenescu, care ocupa până acum postul de inspector şcolar general adjunct, până la organizarea concursului de ocupare a acestui post, dar nu mai mult de 60 de zile calendaristice.

Ordinul Ministerului Educaţiei clarifică situaţia de la ISJ Arad, al cărui fost şef, Claudius Mladin, a fost revocat din funcţie de către minister în data de 18 august a.c., împreună cu inspectorii şcolari generali din alte 12 judeţe. Anca Stoenescu a spus că şi-a preluat deja atribuţiile şi sarcinile aferente funcţiei şi a ţinut să-i asigure atât pe elevi, cât şi pe părinţii acestora că deschiderea anului şcolar va avea loc fără probleme în toate unităţile de învăţământ din judeţ.

În ultima perioadă am efectuat verificări împreună cu Instituţia Prefectului Arad şi cu Direcţia de Sănătate Publică a judeţului atât în şcolile din municipiu, cât şi în cele din judeţ, unde am discutat cu directorii acestora despre deschiderea anului şcolar. Cu toţii mi-au dat asigurări că nu sunt probleme. Nu avem şcoli care să nu fie funcţionale, există doar unele situaţii izolate, unde lucrările de reparaţii şi igienizări efectuate peste vară nu s-au finalizat până la data verificărilor, dar primarii ne-au asigurat că aceste lucrări vor fi finalizate înainte de 11 septembrie“, a declarat Anca Stoenescu, noul inspector şcolar general cu delegaţie al judeţului Arad.

De menţionat că, în data de 18 august, fostul inspector şcolar general al ISJ Arad, Claudius Mladin, alături de inspectorii generali şcolari din alte 12 judeţe, a fost anunţat, printr-o informare transmisă prin fax, că mandatul său încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management.

Cei 13 inspectori generali şcolari care au fost anunţaţi că îşi pierd funcţiile erau din judeţele: Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Tulcea, Vrancea şi Sibiu. AGERPRES

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here