În 2016, în România s-a înregistrat cea mai mare migraţie internădupă 1991! Aproape 400 000 de români şi-au schimbat domiciliul dintr-o localitate în alta.

În timp ce majoritatea judeţelor ţării “au pierdut” locuitori, Aradul s-a situat în topul judeţeloratractive care au avut “de câştigat”de pe urma acestui fenomen.  Conform Institutului Naţional de Statistică, pe plus se mai află: Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Giurgiu, Iași, Ilfov, Sibiu, Timiș.

“Aradul este pe primul loc în acest top. Aceasta înseamnă că aici este dezvoltare.”, a subliniat edilul Gheorghe Falcă, în cadrul unei emisiuni TV.

Cu toate că fenomenul este solid şi îndelungat nu foarte multe judeţe se pot lăuda cu o creştere continuă de la Revoluţie încoace. Aradul a atins şi această performanţă! La nivel naţional numai Sibiul şi Timişul au mai punctat la acest capitol. 

Astfel când vorbim despre Arad, vorbim despreun judeţ care este  pe creștere economică, pe creștere demografică şi  concentrează industria și ramurile postindustriale.

“Dezvoltarea economică trebuie să rămână prioritatea noastră, a tuturor, indiferent de culoarea politică, Nu ne permitem să pierdem proiectele  pentru Arad, pentru că oamenii vin înspre judeţul nostru. Pe lângă dezvoltarea economică, un alt capitol căruia va trebui să-i acordăm importanţa cuvenită esteextinderea şi modernizarea infrastructurii, atât din fonduri de la bugetul local, cât şi din banide la Guvern”, a afirmat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here